Svart sol
Andreas Norman
Lisbeth
Mailkommunikatör

"Gillar du spänning med fokus på relationer? Som har en smart intrig som samtidigt skildrar vår samtid? Svart sol är en svensk thriller som är superspännande, välskriven, mångfacetterad och skrämmande aktuell!"

Så spännande! Kunde inte sluta läsa!

Det krävs tre poliser och två skötare för att hålla fast den skrikande kvinnan när hon blir tvångsintagen på Mälarsjukhusets akut. Hon hittades i skogen och var då enligt polisen förvirrad, beväpnad och allmänt hotfull. Troligen har hon en psykos och innan skötarna lyckas ge henne en lugnande spruta hinner hon klippa till läkaren som inte tar henne på allvar när hon försöker förklara att hon är infiltratör. När hon äntligen sjunker ihop och förs till den låsta avdelningen väser hon med hes röst: De kommer att döda alla …

Gustav Kampell springer uppför trapporna till biträdande säpochefens kontor. I över ett dygn har de sökt efter Bente Jensen – med kodnamn Tio Tjugoett. Han hade precis börjat förbereda sig på det värsta, men nu plötsligt har de fått ett livstecken. Det var han som skickade ut henne i fält för att infiltrera en högerextrem militär gren. Kanske var det ett misstag?

Till vardags lever den nyligen frånskilda Bente Jensen varannan-vecka-liv med en tonåring i en trea i centrala Stockholm. Hon har visserligen haft hemliga arbetsuppgifter i många år och är van vid att aldrig prata om sitt jobb med någon, men det var länge sen hon var infiltratör.

Det var också ett tag sen Bente hade tid eller lust för kärlek, så när bästa väninnan föreslår att hon ska skaffa en dejtingapp gör hon det halvt på skämt. Men så får hon en matchning som visar sig vara svår att motstå. På ett sätt är det bland det bästa hon gjort. På ett annat det värsta.

Ett dygn efter att Bente Jensen lyckas få kontakt med omvärlden inifrån Mälarsjukhusets låsta psykavdelning visar det sig att hon hade rätt när hon blev intagen. Nazistorganisationen hon infiltrerat planerar ett terrordåd och plötsligt är det inte bara hennes eget liv som svävar i fara …

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100177515

ANTAL SIDOR
350

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100177515

ANTAL SIDOR
350

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna