Djävulsgreppet
Lina Wolff
Karin
redaktör

"Augustprisade Lina Wolff har ett så eget språk och sätt att berätta. Flera gånger stannar jag upp och stryker under meningar om relationer jag bara måste prata om med en kompis."

När spårar en kärleksrelation ur?

Vid vilken tidpunkt spårar allt ur? Några veckor senare ska hon försöka kartlägga händelseförloppet, försöka förstå i vilket ögonblick kompassen förlorar norrläget.

En kvinna anländer till Florens där allt tycks henne främmande och överväldigande. Tegeltaken, kyrktornen, alla älskande par. Mannen hon har träffat. Hon tänker att hon själv kommer från en mycket karg trakt, har mycket att lära, och att han kan vara den som tinar den bottenfrusna jorden inom henne.

Han anses ful, men hon gör om honom. Han blir en annan och även hon som blir svartsjuk. Allting eskalerar snabbt nu. Det börjar med tonfall och insinuationer som övergår till regelrätta gräl som i sin tur urartar i högljudda, dramatiska bråk. Det här är berättelsen om de två, om deras kroppar och sinnen. Om hennes grepp om honom, och hans allt hårdare grepp om henne. Djävulsgreppet.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100196493

ANTAL SIDOR
262

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2022
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100196493

ANTAL SIDOR
262

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2022

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Lina Wolff

Född 1973 i Lund och arbetar som författare och översättare, och har under flera år varit bosatt i Spanine och Italien, där hon varit verksam som tolk och handelsagent. Hennes roman De polyglotta älskarna tilldelades Augustpriset 2016 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok samt Svenska Dagbladets litteraturpris. 

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna