Bröd och mjölk
Karolina Ramqvist
Karin
redaktör

”Genom maten lyckas hon beskriva människor, relationer, uppväxt, destruktivitet, längtan, skam, kärlek, ensamhet och sorg  ja, hela livet ryms här. Stilsäkert, originellt och briljant berättat!"

”Ramqvists bok har förändrat min syn på livet” Expressen

Karolina Ramqvist berättar levande och totalt uppslukande om en ensam flickas uppväxt fylld av doft, färg och smak. Det handlar om maten som lockar och skrämmer. Hon minns mandarinerna, det rostade brödet, hur ett av de första orden var Schwarzwaldtårta.

Att en tallrik färdiggräddade pannkakor på diskbänken betydde att hon skulle vara ensam hemma. Hon minns sin mammas doft, sin mormors risgrynspudding och första gången hos pappan, hur han lagade en perfekt middag till henne.

Vem var hon? Hur blev hon? Hon spårar sin uppväxt i minnena av människorna, och maten, den som kan fylla hela hennes sinne och samtidigt hotar att förtära henne. I centrum står matsalsbordet som gått i arv, ett bord tänkt för stora middagar, som hon oftast suttit vid ensam. Hon har tagit med sig det till ettan där hon ska bo, varannan vecka med sin lilla dotter.

Allt hon vill är att överkomma besattheten vid mat - och laga en risgrynspudding som dottern ska vilja smaka.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113112237

ANTAL SIDOR
332

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2022
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113112237

ANTAL SIDOR
332

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2022

Oktobers böcker

Jonas Hassen Khemiri
Stephen King
Jonas Gardell

Karolina Ramqvist

Hon är född i Göteborg 1976, men växte upp i Nacka, Stockholm. Karolina är verksam som författare, journalist, kritiker och manusförfattare. Hon debuterade 1997 och har givit ut flera romaner och bland annat tilldelats Per Olov Enquists pris för "en unik position i svensk samtidslitteratur". Bröd och mjölk har höjts till skyarna av kritikerna.

Oktobers böcker

Jonas Hassen Khemiri
Stephen King
Jonas Gardell
Oktobers böcker
Jonas Hassen Khemiri Jonas Has...
Stina Jackson Stina Jac...
Stephen King Stephen K...
Solvej Balle Solvej Ba...
Jonas Gardell Jonas Gar...
Klarna