Om bara
Vigdis Hjorth
Karin
redaktör

"Ida är lika dramatisk och pinsam som man kan vara när man drabbas av passion. Jag läser med med blossande igenkänning till en början, men blir sedan allt mer omtumlad. Läs den!"

"En stor, tragisk kärleksroman som träffar läsaren som ett snabbtåg." Dagbladet

Dramatikern och småbarnsmamman Ida Heier har mött sitt livs kärlek. Hon har förstått att något ska hända: man kan veta att man kan älska långt innan man möter den man ska älska, tänker hon. Föremålet för hennes passion är den tio år äldre professorn Arnold Busk, också han gift med barn. Han är otillgänglig, men Idas längtan efter honom blir bara starkare.

Efter flera års plågad väntan kommer äntligen den dag då han ger upp sitt gamla liv för henne. Hon har redan skilt sig. Nu ska de få varandra. Eller?

Idas och Arnolds dans kring varandra är turbulent och gränslös och den blir allt mörkare. Vad är det för besatthet som driver Ida Heier – och när slår en sådan kärlek över i galenskap?

Hjorths roman från 2001 anses av många vara hennes bästa och har blivit en modern klassiker. 2006 utsåg Dagbladets läsare Om bara till en av de viktigaste norska romanerna de senaste 25 åren.

"Om bara är skriven med (Hjorths) hjärteblod och är troligen hennes bästa."
Verdens Gang

"Vigdis Hjorths beska och brutala svartsjukedrama är en av de viktigaste romanerna i de senaste decenniernas norska samtidslitteratur, en riktigt obehaglig nyklassiker."
Weekendavisen

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789127176669

ANTAL SIDOR
323

FÖRLAG
Natur & Kultur

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Jens Hjälte
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789127176669

ANTAL SIDOR
323

FÖRLAG
Natur & Kultur

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Jens Hjälte

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Vigdis Hjorth

Född 1959 i Oslo, och en av Norges främsta författare. Arv och miljö blev hennes stora internationella genombrott, boken nominerades till Nordiska rådets litteraturpris och National Book Award i USA för bästa översatta roman.

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna