Brandmannen
Ulf Kvensler
Karin
redaktör

"Sugen på nervkittlande psykologisk spänning om såriga familjerelationer som når sitt crescendo i ett vackert hus på Fårö? Jag satt som på nålar när jag läste denna bladvändare!"

"Briljant. Helhetsbetyg 5/5" Bibliotekstjänst

När Isak var sex år brann familjens hus ned och han förlorade sin mamma och lillasyster Klara i ett mardrömslikt inferno. Efter det försvann även hans pappa. Men inte på samma sätt.

Nu när Isak är vuxen och har lägenhet, jobb i hemtjänsten och flickvän, och inte behöver sin pappa längre, ringer han plötsligt och vill ses. Pappan som numer är en internationellt erkänd konstnär har något han vill berätta och bjuder in till sitt sommarhus på Gotland. Isak vill först inte. Men när pappan berättar att han är döende i cancer och vill försonas blir det svårt att stå emot. Dessutom erbjuder han Isak en stor summa pengar.

Så en vacker sommardag rullar Isak och hans flickvän Madde av färjan till Fårö. Snart har pappan charmat dem båda med allt det goda livet kan erbjuda. Han bjuder på fantastiska middagar, gott vin och en lättjefull tillvaro.

Men det finns också sådant som oroar. Vem är hushållerskan som verkar dyka upp överallt? Vad föreställer den övertäckta tavlan? Och vad är det egentligen pappa vill berätta? Snart är Isak indragen i ett psykologiskt spel på liv och död…

RECENSIONER:

"Han vet precis hur man gör för att snabbt fånga läsarens uppmärksamhet och hur man sedan behåller den till sista sidan.” Göteborgs-Posten

"Kvenslers berättarstil och karaktärer håller läsaren i ett fast grepp från första sidan till den sista. Den litterära inlevelsen i en traumatiserad och stressad huvudpersons hjärna är total. Och gestaltningen blåser nytt liv i den urgamla frågan om gott och ont. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Katarina Tavakol, BTJ-häfte nr 15, 2023

 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100196752

ANTAL SIDOR
470

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100196752

ANTAL SIDOR
470

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Ulf Kvensler

Föddes 1968 i Ronneby och har en lång och framgångsrik karriär som regissör, skådespelare och manusförfattare bakom sig. Kvensler har skapat och varit huvudförfattare till serier som Solsidan, Vår tid är nuMolanders och Om Stig Petrés hemlighet. Hans debutroman Sarek blev en supersuccé som bl a tilldelades Svenska Deckarakademins pris för bästa debutroman 2022.

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna