Syskonfejden
Moa Herngren
Karin
redaktör

"En perfekt semesterbok! Älskar relationer och syskonrelationen är kanske den mest spännande, tycker jag. Herngren vänder som vanligt träffsäkert och briljant på perspektiven så att mina åsikter också förändras."

Fenomenalt om syskonrelationer!

Efter pappans död samlas de tre syskonen, Ullis, Andrea och Rasmus hemma i barndomshemmet. Det är mammas födelsedag och familjen som är kvar strävar efter att försöka hitta sina roller. Men det är lättare sagt än gjort.

Mellansystern Andrea kämpar nu med att komma in i den närhet mamma och hennes storasyster Ullis alltid har haft. Det verkar inte spela någon roll hur mycket hon anstränger sig, hon känner sig ändå utanför. Ulrika i sin tur ser en lillasyster som fått allt, varit pappans ögonsten och jämt får sin vilja igenom, men verkar trots det aldrig nöjd. Och hur har sladdisen Rasmus liv egentligen påverkats av att stå i skuggan av systrarnas kamp om uppmärksamhet och bekräftelse.

När det upptäcks att saker mystiskt försvunnit ur barndomshemmet ställs allt på ända. Tre vitt skilda barndomsupplevelser brakar samman. Men vem äger egentligen den rätta bilden av en barndom? Vilka händelser har man hållits utanför? Kan man alltid lita på sitt minne? Och vad är man egentligen skyldig sina syskon?

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113125169

ANTAL SIDOR
318

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2024
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113125169

ANTAL SIDOR
318

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2024

Junis böcker

Alice Winn
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Moa Herngren

Hon föddes 1969 och har jobbat som journalist, författare och manusförfattare. Tidigare var hon chefredaktör på tidningen Elle hon är en av upphovspersonerna bakom dramaserien Bonusfamiljen på SVT. Hon debuterade som författare i antologin Uppdrag: Familj 2005 och skriver ofta om familjelivets komplexitet, tex i förra romanen Svärmodern.

Junis böcker

Alice Winn
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna