Sångfåglar
Christy Lefteri
Helena
Årets bok-juryn

"Hjärtskärande, finstämt och drabbande om kärlek och sorg, förluster och saknad."

En roman som berör på djupet och öppnar nya världar! 

Den natten då Nisha försvinner vaknar Petra av ett högt ljud. Det kommer från trädgården, men när Petra öppnar fönsterluckorna är allt åter stilla och tyst. Fullmånen lyser upp apelsinträdet, vinrankorna och jasminbuskarna. Mitt i allt står den gamla båten där Petra brukade se Nisha sitta ensam i mörkret under sömnlösa nätter.

Hon vet så lite om sin hushållsarbeterska. Nisha anställdes via en agentur när Petra var höggravid och precis hade förlorat sin man i cancer. Den första tiden kunde hon inte knyta an till sin nyfödda dotter. Det blev Nisha som bar och tröstade.

Med tiden blev Nisha dotterns mittpunkt och familjens hjärta. Det var hon som lagade frukost och berättade sagor. Kanske hjälpte det henne att överleva sorgen över sin egen dotter som hon tvingats lämna kvar på Sri Lanka?

I Petras trevåningshus bor också en man, som just denna natt håller en liten fågel i sin hand. Mannen har förlorat allt och försörjer sig som tjuvskytt. Sångfåglarna är värda en förmögenhet, men just som han skulle börja plocka den här lilla fågeln såg han att den andades ...

Vad har Nishas försvinnande med mannen att göra? Vem var hon egentligen, och vilka kände henne? När polisen struntar i fallet beslutar sig Petra för att själv ta reda på sanningen. Det leder henne in i en mörk värld full av hemligheter …

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189357297

ANTAL SIDOR
352

FÖRLAG
Bokförlaget Nona

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Nika Abiri
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189357297

ANTAL SIDOR
352

FÖRLAG
Bokförlaget Nona

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Nika Abiri

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna