Inne i spegelsalen
Liv Strömquist
Karin
redaktör på Bookie

”Jag älskar hur Liv Strömquist bildar mig samtidigt som jag har kul. Med allvar, humor och skärpa analyserar hon våra skönhetsideal, utan att det blir präktigt. Seriealbumet har fått full pott av en enig kritikerkår och jag kan bara hålla med. Det här är svinbra!”

Underbart roligt, skarpt och insiktsfullt!

Vi lever i en tid besatt av fysisk skönhet. Fotografier - hur vi ser ut på bild - har blivit allt viktigare och kommit att uppta allt större plats i vårt medvetande. Vi kommunicerar genom bilder, dejtar genom bilder, följer andras liv och berättar om vårt eget genom bilder. Alla går runt med en kamera i handen. Vi har alla förvandlats till voyeurer, fast det vi betraktar är oss själva. Sexighet har förvandlats en diffus form av status och kompetens.

Med hjälp av filosofiska och sociologiska teorier speglar Liv Strömquist vår tids upptagenhet av att vara snygg, och berättar om några kvinnor genom historien vars liv styrts av deras yttre.

Gamla Testamentets Rakel, som Josef gifte sig med eftersom hon var vackrare än sin syster. Kejsarinnorna Sisi och Eugénie som tävlade i vem som hade den smalaste midjan och fick hela Europas adelsdamer att följa efter. Snövits mamma som försöker hitta ett sätt att förhålla sig till den fysiska skönhetens förgänglighet. Och bysten av drottning Nefertiti som fyller alla som tittar på henne med en känsla av ett gåtfullt, meningslöst begär.

FORMAT
Flexband

ISBN
9789113111209

ANTAL SIDOR
144

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Flexband

ISBN
9789113111209

ANTAL SIDOR
144

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2021

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson

Liv Strömquist

Liv Strömquist slog igenom 2005 med succédebuten Hundra procent fett och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges största serietecknare och kulturpersonligheter. Hon har under de senste åren skapat sig en särställning som både skarp satiriker och folkbildare.

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson
Majs böcker
Carl-Johan Vallgren Carl-Joha...
Johanna Swanberg Johanna S...
Geir Gulliksen Geir Gull...
Ninni Schulman Ninni Sch...
Emeli Mårtensson Emeli Mår...
Klarna