Käre Edward
Ann Napolitano
Kerstin
Redaktör på Bookie

"En upplyftande roman om vad som händer efter en flygkrasch? Ja, det är precis vad det här är! Tolvåriga Edward Adler är den enda som överlever kraschen och han kämpar för att förstå meningen med varför just han klarade sig. Medan han försöker hitta en plats i världen utan sin familj, blir han kontaktad från oväntat håll, och ställs inför några av livets djupare frågor: vad innebär det egentligen att leva?"

Om boken:

Familjen Adler sitter på ett flygplan till Los Angeles. De är 191 passagerare ombord, bland dem finns också en ung kvinna med ett graviditetstest i väskan, en Wall Street-miljonär som flirtar med flygvärdinnan, en soldat som återvänder från Afghanistan med en hemlighet. Och så Jane och Bruce Adler och deras två söner, Edward och Jordan.

Jane har fått plats i första klass och plågas lite av dåligt samvete när hon skiljs åt från resten av familjen vid flygplanets ingång. Egentligen hade hon lovat Bruce att fixa så att de kunde sitta tillsammans, men hon behöver sitta ifred och jobba. Skuldmedveten vänder hon sig om och när hon vinkar får hon en längtansfull blick av sin yngste son, Edward.

Så händer det vi alla vet kan hända när vi går ombord på ett flygplan, men som ändå känns fullständigt otänkbart. Edward vaknar upp sönderslagen på sjukhuset – ensam. Han är den enda som överlevt flygplanskraschen.

Tolvårige Edward kämpar för att förstå varför just han fått leva, och försöker hitta en plats i världen utan sin familj. I det nya hemmet hos mostern och hennes man är den enda trösten hans vänskap med flickan i huset bredvid, Shay. Tillsammans gör de en dag en omskakande upptäckt: gömda i familjens garage står säckar med brev från släktingar till de andra flygplanspassagerarna, adresserade till Edward.

Genom att läsa och besvara en del av breven ställs Edward inför några av livets mest djupgående frågor: vad gör vi med vår tid här på jorden? Och vad betyder det att inte bara överleva, utan att verkligen leva?

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146236894

ANTAL SIDOR
332

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Manne Svensson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146236894

ANTAL SIDOR
332

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Manne Svensson

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson
Majs böcker
Carl-Johan Vallgren Carl-Joha...
Johanna Swanberg Johanna S...
Geir Gulliksen Geir Gull...
Ninni Schulman Ninni Sch...
Emeli Mårtensson Emeli Mår...
Klarna