Mot San Francisco
Clara Clementine Eliasson
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Språket fullkomligt skimrar i den här boken, det är poetiskt, levande och psykologiskt knivskarpt. Vi möter Julie som blickar tillbaka på sin tonårstid tillsammans med B, och deras rusiga och oövervinnerliga vänskap som slutar med ond bråd död."

Om boken:

1978. Tonåriga Julie känner sig instängd i den välkammade San Diego-förorten där hon bor. Hennes jämnåriga granne Betty bor ensam med sin pappa och deras förfallna hus är kvarterets skamfläck. Julie fascineras av Betty – hennes gränslöshet och djärvhet är både skrämmande och lockande. Trots Julies mammas förbud börjar de umgås i hemlighet.

Betty öppnar dörren till en annan värld och doften från akacieträd, rusiga cykelturer och kyssar med smak av whisky och salt. Tillsammans är de odödliga och med Betty som motor ger de sig ut på ett äventyr som kommer förändra deras liv för alltid …

2019. Som vuxen lever Julie ett sömnigt förortsliv med sin make Jimmy. Barnen är vuxna och utflyttade och Jimmy har fullt upp med sina kvinnoaffärer. Så utfärdas en varning på tv om att Betty har rymt från sin anstalt och då kommer minnena tillbaka från sommaren när de var halvt på rymmen och gränserna mellan rätt och fel suddades ut. Först blir Julie rädd att Betty ska söka upp henne, men mer och mer drömmer hon sig tillbaka till deras äventyr. Hon bestämmer sig än en gång för att bryta upp från sitt förortsliv och gör sig redo att söka upp de personer som verkligen är viktiga i hennes liv.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189051331

ANTAL SIDOR
314

FÖRLAG
Romanus & Selling

UTGIVNINGSÅR
2020
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189051331

ANTAL SIDOR
314

FÖRLAG
Romanus & Selling

UTGIVNINGSÅR
2020

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson
Majs böcker
Carl-Johan Vallgren Carl-Joha...
Johanna Swanberg Johanna S...
Geir Gulliksen Geir Gull...
Ninni Schulman Ninni Sch...
Emeli Mårtensson Emeli Mår...
Klarna