Mitt namn är Firekeeper
Angeline Boulley
Karin
redaktör Bookie

"Supersuccé hos både kritiker och läsare i USA! Precis så här vill jag att en spännande roman ska vara mångbottnad, fängslande och med ett träffsäkert, fascinerande persongalleri! WOW!"

Hyllad prisvinnare om identitet, kärlek, och hemligheter! 

Daunis Fontaine har aldrig riktigt passat in; varken i sin hemstad eller i det närliggande Ojibwa-reservatet. Hon är av blandad härkomst och betraktas inte som en fullvärdig medlem av sin pappas Firekeeper-klan, men inte heller som riktigt vit av mammas släkt. Daunis är så ljushyad att de andra ungarna på Sugar Island brukade kalla henne ”Spöket”. Hennes bästa vän Lily är raka motsatsen. Så rödbrun att hennes far höll henne borta från solen för att hon inte skulle bli ännu mörkare.

Daunis ska precis börja på college när ett mord sker i hennes absoluta närhet. Det förändrar allt för henne, och hon börjar arbeta åt FBI trots att hon måste kämpa med sina lojaliteter.

Daunis och Lily är båda fascinerade av Sugar Islands sedvänjor, speciellt det lokala sättet att skipa rättvisa. Om en man gjort en kvinna illa kör hennes kvinnliga stamfränder ut honom i skogen, inrullad i en filt, och bankar det onda ur honom.

Det är en ritual Daunis ska minnas när Lily faller offer för en mans mörker. I sitt sökande efter sanning och hämnd kommer Daunis sin släkts hemligheter på spåren. Hon lär sig vad en eldvaktare är och varför hon bär namnet Firekeeper …

FORMAT
Mjukband

ISBN
9789198617047

ANTAL SIDOR
456

FÖRLAG
Gondol

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Emilia Fjeld
FORMAT
Mjukband

ISBN
9789198617047

ANTAL SIDOR
456

FÖRLAG
Gondol

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Emilia Fjeld

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Angeline Boulley

Angeline kommer från Sugar Island, Michigan. Hon var tidigare chef för Office of Indian Education vid U.S. Department of Education. Mitt namn är Firekeeper är hennes debutroman. Boken låg etta i flera veckor på New York Times topplista samt valdes till månadens bok av Reese Witherspoon.

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna