Papperspalatset
Miranda Cowley Heller
Kerstin
redaktör på Bookie

"Los Angeles Times har utsett Papperspalatset till en av de tio bästa böckerna för sommarläsning, men egentligen finns det väl inget som hindrar en från att tjuvstarta redan nu? En bladvändare som utspelar sig under en sommardag, ja tack!"

Något slog sönder idyllen vid havet …

Cape Cod, nutid. Det är en tidig augustimorgon och Elle vaknar först av alla. Hon följer den lilla stigen ner mot dammen som är alldeles stilla, djup och lysande blå. Här har hon tillbringat så många somrar, och stugorna däruppe har hennes morfar byggt en gång i tiden. Hon låter badrocken falla till marken och simmar ut naken, förbi näckrosorna med sina långa, hala stjälkar som man inte vill trassla in sig i.

Det är dagen efter sveket. Igår kväll hände något som både var så efterlängtat och självklart och samtidigt så fullständigt fel. Efter middagen smög hon ut i mörkret med sin barndomsvän Jonas. När han trängde in i henne kändes det som att allt föll på plats, ungefär som att komma hem. Inne i huset satt Jonas fru kvar vid bordet bland tallrikar med halväten pasta och smutsiga vinglas, och Elles man låg utslagen på soffan i en grappadimma.

Efter simturen lägger hon sig ner på marken och låter solens strålar smeka huden. Hon vet att hon måste göra ett omöjligt val. Stanna hos sin stilige brittiske man, han som en gång räddade henne. Eller följa hjärtat och ungdomskärleken Jonas. Mannen hon trodde hon skulle gifta sig med. Om det inte vore för det där fruktansvärda som hände en sommar …

New York, dåtid. Den fjortonåriga Elle ligger vaken och hör en golvplanka knaka utanför dörren. Hon blundar och låtsas sova när sovrumsdörren glider upp … Föräldrarnas skilsmässa var början på helvetet. Sedan dess har Elle och Anna knappt sett sin veka pappa. Han dumpar dem hos äldre släktingar för att inte reta upp sin nya kvinna. Deras mamma är en kvinna som drar till sig männens blickar, och nu har hon hittat en musiker som gör henne lycklig. Han har också barn sedan tidigare, en pojke och en flicka, och den nya familjen tillbringar vinterhalvåret i New York och somrarna på Cape Cod. Men mammans nya man och Anna hatar varandra – och något är väldigt fel ...

 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157313

ANTAL SIDOR
450

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Jan Hultman och Annika Hultman-Löfvendahl
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157313

ANTAL SIDOR
450

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Jan Hultman och Annika Hultman-Löfvendahl

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Miranda Cowley Heller

Miranda har tidigare varit senior vice president och chef för dramaserier på HBO, och utvecklat och ansvarat för serier som The Sopranos, Six Feet Under, The Wire, Deadwood, Big Love m.fl. Papperspalatset är hennes första roman. Under uppväxten tillbringade hon somrarna i Cape Cod och numera bor hon i Kalifornien.

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna