Flicka, kvinna, annan
Bernardine Evaristo
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Språket är väldigt fritt, varje kapitel liksom flödar fram. Det passar fint ihop med innehållet som känns otroligt nära, levande och ärligt när man läser!"

En blivande modern klassiker!

Amma och Dominique stannar kvar tills de blir utkastade. Under kvällen har de druckit ett oräkneligt antal glas rödvin och kommit överens om vad de ska göra. De vill bli skådespelare och för att uppfylla sin dröm har de kommit fram till att de måste starta ett eget teatersällskap. Det känns som den enda lösningen, eftersom det inte verkar finnas plats för svarta eller asiatiska kvinnors berättelser i de etablerade teatergrupperna.

Många år senare är Amma en radikal pjäsförfattare som i medelåldern ser sin karriär ta fart. Nu ska hon sätta upp en pjäs på National Theatre, ett genombrott som förunnats få svarta dramatiker. I publiken sitter hennes dotter, gamla vänner och älskare – var och en med sin egen historia, och med olika erfarenheter av att leva som svart i England.

Yazz är 19 år och pluggar engelsk litteratur. Hon vill bli journalist med en egen frispråkig spalt i någon tidning som har läsare över hela världen eftersom hon vill nå ut till så många som möjligt med det hon har att säga. Hon tror på sin egen förmåga i stort men ligger ändå sömnlös ibland och oroar sig för saker, som att tänk om hon blir ensam hela livet om hon inte skaffar sig en riktig pojkvän nu, om hon väntar för länge? Här får vi möta många olika svarta kvinnor med olika bakgrund, ålder, yrken, familjer, sexuell läggning, drömmar, kreativa utlopp och rädslor som de brottas med på olika sätt. Stark och upplyftande läsning!

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100187675

ANTAL SIDOR
400

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Niclas Nilsson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100187675

ANTAL SIDOR
400

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Niclas Nilsson

Oktobers böcker

Jonas Hassen Khemiri
Stephen King
Jonas Gardell

Oktobers böcker

Jonas Hassen Khemiri
Stephen King
Jonas Gardell
Oktobers böcker
Jonas Hassen Khemiri Jonas Has...
Stina Jackson Stina Jac...
Stephen King Stephen K...
Solvej Balle Solvej Ba...
Jonas Gardell Jonas Gar...
Klarna