Vi röstar om vi saknar mamma
Nina Pascoal
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Om du är tonårstjej eller någon gång har varit en – läs den här boken! En roman som man slukar lika snabbt som en smältande glass!"

En laddad roman om en utasatt familj.

Sabina, Kornelia och Isabella och deras impulsiva mamma har rest till solen och värmen. I två veckor ska de bo i en stor, fin lägenhet med tre rum och ett kök. Till en början är mammans fokus bara på barnen, att de ska ha en mysig semester tillsammans och bada och äta glass. På många sätt är hotellivet en trygg miljö, menyerna finns på svenska och systrarna lär sig hitta bland de fullproppade uteserveringarna. Men på kvällen, när lamporna tänds längs bargatan, kan nästan vad som helst hända: kärlek, hångel, sex. Mamman försvinner bort och lämnar flickorna ensamma. Eller, de har ju varandra.

Systrarna har plötsligt fått en frihet som både är skrämmande och lockande. De rår sig själva, röstar om vad de ska äta och om de saknar sin mamma, och på den sista frågan är de helt överens – de saknar henne inte. Kornelia äcklas lite av de andra turistbarnen som beter sig bortskämt vid restaurangborden och vet inte riktigt vad hon ska tycka om de äldre, raggiga killarna som hon ser på stranden och på barerna.

Det är få saker som är helt svarta eller vita i den här boken! Här berättar den tolvåriga mellansystern Kornelia om en totalt utflippad familjesemester. Hon är den som ser allt men inte syns själv och vars ansvar till slut blir övermäktigt. Dynamiken mellan systrarna och deras känslor inför mammans nyckfullhet är väldigt på pricken-skildrat. Men har hon verkligen övergett dem? Vad har egentligen hänt med mamman?

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100182656

ANTAL SIDOR
276

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100182656

ANTAL SIDOR
276

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

Oktobers böcker

Jonas Hassen Khemiri
Stephen King
Jonas Gardell

Oktobers böcker

Jonas Hassen Khemiri
Stephen King
Jonas Gardell
Oktobers böcker
Jonas Hassen Khemiri Jonas Has...
Stina Jackson Stina Jac...
Stephen King Stephen K...
Solvej Balle Solvej Ba...
Jonas Gardell Jonas Gar...
Klarna