Ingen kommer att tro dig
Anna Kölén
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Anna Kölén var en av de arton kvinnor som trädde fram i Dagens Nyheter 2017 och vittnade om Kulturprofilens övergrepp. Det här är hennes debutroman som utspelar sig i den litterära världens fina salonger bland kulturmän och kultursnobbar som inte släpper in vem som helst ..."

En spännande och drabbande #metoo-roman!

Daphne har lämnat småstaden och jobbar som bartender och pluggar litteraturvetenskap i Stockholm. Sent en kväll på Riche möter hon Leo Nordenskiöld. I vanliga fall brukar hon stå bakom bardisken, men ikväll är hon ute med en vän. Det är någonting med Leo som får honom att sticka ut ur mängden. Han passar inte riktigt in, är lite för välklädd och har något både intelligent och sorgset i blicken. De börjar prata och efter en lite trevande start byter de telefonnummer och bestämmer att de ska ses igen. Det visar sig att han är poet och fick sin första diktsamling publicerad som väldigt ung. Hans mamma är en av Sveriges mest hyllade poeter och hans syster är en underskön skådespelare som är med i en uppsättning på Dramaten.

I Leo finner hon både den stora kärleken och en inträdesbiljett till den litterära världen som hon lockas starkt av. Allt går väldigt snabbt, de gifter sig och Daphne tror att livet äntligen fallit på plats. Men snart visar sig Leo vara någon annan än hon trodde, han är en man med många mörka sidor. Hon upptäcker att hon inte känner sig riktigt hemma i hans kretsar och till slut brister allt, ännu en gång. Daphne inser att hon måste våga möta det hon helst av allt vill stänga dörren om.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189051195

ANTAL SIDOR
256

FÖRLAG
Romanus & Selling

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189051195

ANTAL SIDOR
256

FÖRLAG
Romanus & Selling

UTGIVNINGSÅR
2021

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna