Vår bästa tid
Kiley Reid
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Minns du Amy Cooper, den vita kvinnan som hotade med att ringa polisen och säga att hon blev överfallen när en svart man (fågelskådare dessutom) helt lugnt bad henne att koppla sin hund i Central Park? Hade han inte filmat händelsen själv hade ord stått mot ord ... I den här romanen skildras en liknande scen, fast här är det en ung svart kvinna som blir misstänkt för kidnappning av en liten vit flicka."

Det är lördag och klockan är 22.51 när Emira får ett telefonsamtal från mrs Chamberlain. Hon brukar sitta barnvakt åt hennes treåriga dotter Briar och nu undrar hon om Emira kan ta med Briar till mataffären en stund. Det har hänt en olycka hemma och hon vill inte att dottern ska vara där när polisen kommer. Emira är ute med sina vänner och berättar att hon har druckit lite men mamman som låter desperat ber henne att komma ändå.

Kompisen Zara följer med och de hämtar upp den lilla blonda treåringen. De två unga kvinnorna är festklädda och Briar som brukar vara lite tillbakadragen är överlycklig att få vara ute med dem och kastar lystna blickar på Zaras snygga högklackade skor.

Efter en stund när Zara har gått kommer en ordningsvakt fram och säger att det är väldigt sent för att vara ute med ett så litet barn. Är flickan verkligen hennes? När Emira förklarar att hon är flickans barnvakt svarar vakten att det inte ser ut som att hon varit barnvakt ikväll, och hon känner sig plötsligt helt fel där i sina tajta festkläder. Det är som att som att hela hennes existens ogiltigförklaras. Allt hon säger låter som bortförklaringar och stämningen blir mer och mer hotfull.

En ung vit man som blir vittne till händelsen filmar allt och säger att han gärna skickar filmen till henne om hon vill göra en polisanmälan. Till slut dyker Briars pappa upp och skäller ut vakten, och efter händelsen plågas Briars mamma av skuldkänslor. Hon tänker också att det inte är klokt att hon inte känner Emira bättre, och hon gör allt för att närma sig henne. Men med tiden visar det sig att det finns någon i Emiras liv som både förenar dem och skapar en avgrund mellan dem ...

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100185398

ANTAL SIDOR
299

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Klara Lindell
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100185398

ANTAL SIDOR
299

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Klara Lindell

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna