Shuggie Bain
Douglas Stuart
Petra
Marknadsansvarig på Bookie

"En sann hjärtekrossare som väcker mer känslor hos mig än någon annan bok gjort på väääldigt länge."

Om boken:

Shuggie är en ensam pojke med stort hjärta. Han kämpar för att vara lite mer som alla andra och har en hemlighet som är uppenbar för de flesta i hans närhet men som han själv inte riktigt vågar konfronteras med. Hans mamma Agnes gör allt hon kan för att stötta honom, men i perioderna när hon dricker glider hon undan honom.

Agnes är en drömmare och unnar sig ibland en ny klänning för att pigga upp den annars ganska usla tillvaron. När hon virvlar runt på dansgolvet kan hon släppa tankarna på det skrala bankkontot, om så bara för en stund. Men egentligen är suget efter en drink starkast av allt. Under den festglada ytan är hon djupt olycklig över att ha en notoriskt otrogen man och ett liv fyllt av besvikelser.

Hennes yngste son, Shuggie, är van att ta hand om sin mamma när hon mår dåligt. De lever nästan som i symbios, och när Agnes är nykter är hon underbar. Det är hon som lär honom att alltid behålla värdigheten inför plågoandar. Man måste, som hon säger, fortsätta dansa vad som än händer.

Men inte ens Agnes kan förneka nöden när Shuggies pappa överger dem i ett nedgånget gruvsamhälle utanför Glasgow, där de fattiga grannarna beter sig som gamar. Drömmen om ett bättre liv glider längre och längre bort och Shuggie gör allt han kan för att rädda sin mamma …

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100182472

ANTAL SIDOR
463

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Eva Åsefeldt
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100182472

ANTAL SIDOR
463

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Eva Åsefeldt

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson

Shuggie Bain

Douglas Stuart själv beskriver sin debutroman Shuggie Bain som "en kärlekshistoria mellan en mor och hennes son. 

Stuarts egen mor dog när han var
16 år, men om hon hade levt och fått höra nyheten om att sonen vunnit det prestigefulla Bookerpriset hade hon ”tagit på sig finkläderna och velat fira”, som han sa i sitt tacktal vid prisutdelningen.

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson
Majs böcker
Carl-Johan Vallgren Carl-Joha...
Johanna Swanberg Johanna S...
Geir Gulliksen Geir Gull...
Ninni Schulman Ninni Sch...
Emeli Mårtensson Emeli Mår...
Klarna