Stöld
Ann-Heléne Laestadius
Kerstin
redaktör på Bookie

"Samernas renar tjuvjagas och dödas brutalt. Polisen prioriterar inte de här brotten och spänningarna mellan samer och andra bybor förgiftar generationer. En otroligt stark berättelse som bygger på verkliga händelser och som skildrar en del av Sverige där människor ställs mot varandra."

Vinnare av Årets bok 2021!

En mörk januarikväll är Elsa ute och provåker sina nya skidor, hennes första egna som äntligen inte var storebrors gamla avlagda. Omgiven av snötunga granar och mörker hade hon smitit ut ensam för att göra i ordning pellets till familjens renar, som en överraskning för sin mamma och pappa.

Plötsligt hörs en skoter starta. Ljudet får henne att stanna tvärt i skogen och försiktigt kika fram.

Det är han. I hans hand finns en blodig kniv och den döda fjolårskalven ligger intill stängslet. Det är hennes ren. Hon känner igen den och ger ofrivilligt ifrån sig ett ljud. Han hör henne, flinar och håller sedan ett finger mot munnen. Så drar han fingret över sin hals.

Död, det betyder död, hon vet det.

Han gasar därifrån på skotern utan att märka att renörat landar i snön. Det duniga örat med märket som bevisar att kalven tillhör Elsas familj.

Elsa vet ännu inte att händelsen ska komma att påverka hela hennes liv. Genom åren bär hon i hemlighet med sig det lena lilla örat som en ständig påminnelse om hotet. Och medan familjen och släkten kämpar för rättvisa, växer inom Elsa en livsfarlig desperation ...

 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189051348

ANTAL SIDOR
440

FÖRLAG
Romanus & Selling

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189051348

ANTAL SIDOR
440

FÖRLAG
Romanus & Selling

UTGIVNINGSÅR
2021

Decembers böcker

Ayanna Lloyd Banwo
E P Uggla
Zadie Smith
Paula Lichtarowicz
Britney Spears

Decembers böcker

Ayanna Lloyd Banwo
E P Uggla
Zadie Smith
Paula Lichtarowicz
Britney Spears
Decembers böcker
Ayanna Lloyd Banwo Ayanna Ll...
E P Uggla E P Uggla
Zadie Smith Zadie Smi...
Paula Lichtarowicz Paula Lic...
Britney Spears Britney S...
Klarna