Fråga aldrig om Marianne
Carolina Neurath
Kerstin
redaktör på Bookie

"Med enorm fingertoppskänsla skildrar journalisten Carolina Neurath en familjetragedi som vid första anblick är totalt ofattbar. Det är en skakande historia, ända till sista sidan, men SÅ välberättad och med så trovärdigt tecknade personporträtt att jag bara inte kan sluta läsa!"

Stark läsning om en svår mor-dotter-relation!

Ingrid är en rastlös ung kvinna med hög svansföring som bär på stora drömmar om hur hennes liv ska bli. Som liten hörde hon föräldrarna gräla en gång och snappade då upp orden ”Ingrid är en ond flicka”. Hon vet att hon kan vara känslokall ibland, men gör det henne verkligen till en ond människa?

Hennes syster Marianne är precis allt som Ingrid inte är. Marianne är världens snällaste person, alltid omtänksam och föräldrarnas favorit. Efter ett kort äktenskap får Ingrid nog av Sverige och 1957 flyttar hon till Frankrike. Marianne har precis berättat att hon och hennes man väntar barn, vilket blir mer än Ingrid kan ta. Lika mycket som hon längtar efter äventyr, längtar hon efter att skaffa en egen familj.

Livet i Frankrike börjar som en romantisk saga. Hon får ett bra jobb i Paris och blir ganska snart blixtförälskad i Pierre. De gifter sig och den här gången känns allt rätt. Hon bestämmer att inget ska få komma emellan dem och lyckan är total när de får en efterlängtad dotter som de döper till Marianne. Den första tiden som förälder är den bästa i Ingrids liv.

Men gradvis försvinner lyckoruset och Ingrid känner sig mer och mer instängd. Hon förstår sig inte heller på sin dotter som hon tycker är för mjuk och Pierre börjar dra sig undan från henne. Så en dag hittar Ingrid ett långt, mörkt hårstrå i handfatet. Har en annan kvinna varit där, i hennes badrum, när hon och Marianne var på ett kort Sverigebesök? Pierre förnekar att han varit otrogen, men nu när misstankarna slagit klorna i henne blir katastrofen oundviklig. Och allt kulminerar en mardrömslik natt i april 1979 ...

Redan som liten förstod författaren Carolina Neurath att det fanns en mörk hemlighet i familjen. Marianne, hennes farmors systerdotter, dog när hon bara var 16 år gammal. Ingen i släkten vill svara på hennes frågor om vad som egentligen hände. Inte förrän i vuxen ålder får hon reda på hela sanningen.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100185312

ANTAL SIDOR
272

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100185312

ANTAL SIDOR
272

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Carolina Neurath

Carolina, född 1985, är journalist och författare. Hon tilldelades journalistpriset Guldspaden 2010, Stora journalistpriset 2012 och 2013 var hon en av sommarpratarna i Sveriges Radio. Hon har tidigare skrivit två granskande reportageböcker och tre spänningsromaner. Idag är hon programledare på SVT.

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna