Trion
Johanna Hedman
Kerstin
redaktör på Bookie

"Redan innan den kom ut hade alla hört talas om den: sönderhajpad, sågad, hyllad. Nu när stormen har lagt sig lite, kan du som hade is i magen och inte sveptes med i den där stormen, i lugn och ro läsa Trion och ta reda på vad DU tycker :)"

Läspärla för dig som älskade Samlade verk!

"Kvällshimlen var djupblå. Fortfarande ljust. Jag skulle minnas den där cykelturen, jag insåg det så fort August började trampa. Jag skulle glömma arbetspasset, den knappt färdigkokta pastan, kanske till och med det röda märket på Thoras axel, men jag skulle inte glömma: Augusts mjuka bomullsskjorta mellan mina fingrar, lukten av tvättmedel och cigarettrök, kvällssolen som flätade sig genom Thoras utsläppta hår ..."

Thora, Hugo och August är tre vänner i tjugoårsåldern som tillbringar all tid tillsammans: hänger på caféer, pluggar lite, cyklar till Djurgården om sommarnätterna, möter våren i Paris. Men dynamiken mellan dem skiftar hela tiden, ibland mer subtilt och ibland mer dramatiskt. Under ytan rör sig starka känslor och funderingar om identitet, klass och kärlek.

Thora kommer från gamla pengar och är uppvuxen i en stor våning i på Östermalm. Hon och konstnären August har länge varit nära, ibland älskare. Hugo har en helt annan bakgrund, och möter Thora och August när han blir inneboende hos hennes föräldrar. Till en början är Thora väldigt sval mot honom och han både fascineras och förfasas över deras privilegierade värld.

Många år senare söker Thoras dotter upp Hugo i New York. Hon är orolig för sin mamma som beter sig märkligt. Hugo har velat försvinna ända sedan han lämnade Stockholm för många år sedan. Nu blir han påmind om de två människor han aldrig slutat älska.

Vad hände egentligen mellan dem?

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113114125

ANTAL SIDOR
355

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113114125

ANTAL SIDOR
355

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2021

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna