Memorial
Bryan Washington
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Vad skulle du ha gjort om svärmor dök upp och ville bo hos dig i några veckor medan hennes son var bortrest? På obestämd tid dessutom? I den här romanen av en TOKHYLLAD ung amerikansk författare får vi följa ett ungt par i staden Memorial i Texas som förändras i grunden när de upptäcker nya sanningar om sig själva."

Finstämt och äkta om trassliga relationer!

Benson och Mike bor i staden Memorial i Texas och båda tvivlar på vad som egentligen finns kvar av deras relation. Stämningen hemma blir inte bättre av att Mike får reda på att hans pappa, som övergav familjen för många år sedan, är döende. Mike inser att om han ska ha en chans att lära känna honom så är det nu eller aldrig, och bestämmer sig för att resa till pappan i Osaka.

Men det är med blandade känslor han åker. Han känner också lite lättnad över att komma hemifrån och inte behöva säga exakt när han tänker komma tillbaka.

Benson blir kvar hemma i lägenheten och får en chock när det plingar på dörren. Där står Mikes mamma Mitsuko som har rest från Japan för att överraska sin son. De har inte setts på flera år och nu har hon missat honom med bara några timmar. Mitsuko och Benson har aldrig träffat varandra tidigare men nu är hon här och ingen av dem ser något annat alternativ än att hon får bo där tills vidare.

Det är lite spänt först. Mitsuko är ganska kärv och ställer frågor som är väldigt rakt på sak om deras förhållande. Är det riktig kärlek eller bara något tillfälligt? Men snart hittar de sin rutin. Hon lagar jättegod mat, han dukar bordet. De småpratar och han får veta att hon flyger till Los Angeles tre gånger om året för att träffa en man, som hon ibland kallar för bara en vän. Hon är också mer accepterande när det gäller Mike och Bensons relation. Bensons föräldrar har inte lika lätt att hantera att han är homosexuell. Det är verkligen inte så lätt att bo med sin ”svärmor”, men genom att lära känna henne får han också en fördjupad bild av vem Mike är.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146238034

ANTAL SIDOR
366

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Sofia Nordin Fischer
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146238034

ANTAL SIDOR
366

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Sofia Nordin Fischer

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna