Ur förtärande eld
Paula Hawkins
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Redan efter första sidan förstår man att det här kommer att bli en bok som är full av överraskningar och att ingenting är som man först tror ... En underhållande spänningsroman som får dig att glömma allt annat en stund, och som inte blir för läskig eller blodig!"

Av författaren till bladvändarnas bladvändare - Kvinnan på tåget!

Det är söndagsmorgon och Miriam kikar ut ur sin husbåt över Regent´s Canal. Hon lägger genast märke till att grannbåtens dörr står öppen, trots att det är ovanligt kallt för att vara mars. Nyfikenheten tar över och hon kan inte låta bli att gå dit och knacka på fönstret. När hon inte får något svar kliver hon in, dörren stod ju öppen, och det hon får se därinne blir en chock. Den unga mannen som bott där ett tag ligger nu på golvet med avskuren hals. En märklig doft vilar över rummet. Under den metalliska lukten av blod finns någonting annat, sött och unket, som liljor lämnade för länge i vasen. Illamåendet skjuter upp i Miriam, men just som hon vänder sig om för springa ut får hon syn på en liten silvrig nyckel som blänker till. Och hon vet att den tillhör någon annan, någon som hon vill skydda.

Någon timme senare sitter Miriam mitt emot en storväxt kriminalkommissarie. Han ser malplacerad ut på hennes båt och hon tycker sig kunna läsa hans tankar: En fet, ogift, medelålders kvinna som bor ensam. Hon vet nog hur folk ser på henne. Men nu har hennes chans kommit. Mordet är ett perfekt tillfälle att hämnas en gammal oförrätt som förstört hennes liv. Med ett snabbt ögonkast på bokhyllan börjar hon berätta att hon sett en tjusig kvinna i femtioårsåldern besöka mannen, mer än en gång. Kriminalkommissarien nickar, och alltmedan Miriam beskriver kvinnans utseende ser hon ett ljus gå upp i hans huvud. Det kommer inte att dröja länge innan han förstår vem det är hon beskriver så ingående …

När kriminalkommissarien gått lyfter Miriam ner en trälåda ur bokhyllan och tar upp silvernyckeln från mordplatsen. Den sitter på en nyckelring med en liten fågel, och hon kände genast igen den. Det är Lauras, eller ”galna Laura” som hon kallas. Den omtänksamma men på något vis skadade unga kvinnan som hon sett berusad på den unga mannens båt för några nätter sedan. Vad gjorde hon där?

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137502014

ANTAL SIDOR
350

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Christina Mansicka
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137502014

ANTAL SIDOR
350

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2021

ÖVERSÄTTARE
Christina Mansicka

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson
Majs böcker
Carl-Johan Vallgren Carl-Joha...
Johanna Swanberg Johanna S...
Geir Gulliksen Geir Gull...
Ninni Schulman Ninni Sch...
Emeli Mårtensson Emeli Mår...
Klarna